Basın bültenleri

Şirketimizle ilgili son haberlere ya da ürünlerimiz ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz

Ebm-papst’ın 50. Yılı – Fan uzmanı yıldönümü kutlamalarında güçlü bir büyüme rapor etti.

Fan ve motor üretiminde global pazar lideri ebm-papst, mevcut mali yılın ilk yarısınını 730 milyon € ciro ile %10 büyüme kaydederek tamamladı. Ebm-papst’ın personel sayısı ise 50. Yıldönümünde 11400 kişi ile geçen yıla göre 750 kişi artmıştır.

Rainer Hundsdörfer, ebm-papst Grubu Yönetim Kurulu Başkanı: "Başarı modelimiz araştırma ve geliştirme ağırlıklı olarak yatırımlar gerçekleştirmeye ve sürekli yeni pazar standartlarını geliştirmek adına global teknolojik liderliğe bağlıdır. 75 milyon € Ar-Ge bütçesi ile makine endüstrisi, beyaz eşya, ısıtma, havalandırma, iklimlendirme ve soğutma teknolojisi gibi sektörler için yeni ürünler geliştirmek bu sene de mümkün olmuştur.

Gelir artışında en büyük oran % 20 ile Asya pazarı tarafından gerçekleşti. Bu geçen yıl Çin - Shanghai fabrikasında açılan Ar-Ge merkezinin başarısının kanıtıdır. Almanya iç pazarı %14, Avrupa % 8 ve Amerika % 5 büyüme kaydetti. Finans piyasalarında yaşanan olumlu gelişmelere de bağlı olarak, fan ve motor global lideri Ebm-papst, mali yılı % 6,5 büyüme ile 1,44 milyar € ciro ile tamamlamayı hedeflemektedir.

Ebm-papst – 50.yıl

Temel uzmanlık alanları olan ideal motor, aerodinamik ve elektronik teknolojileri ile havanın yüksek verim ve akıllı bir şekilde hareket ettirilmesi – 35 çalışan ile Mulfingen (Baden-Württemberg) bölgesinde kurulan firmanın ana hedefi her zaman bu şekilde gerçekleşti. Kurulduğu ilk günlerde de geliştirdiği dıştan rotor motor teknolojisi ile lider konuma gelen aile şirketi, günümüzde dünya pazar lideri konumunda ve standartları belirlemektedir.

Ana temamız verimliliğinin sürekli arttırılmasıdır. Ebm-papst’ın yıllar önce piyasaya sürdüğü yüksek verimli EC fanlar sektörde standart olduktan sonra, firma mühendisleri artık daha çok hammadde ve doğal kaynakların daha verimli kullanımına odaklanmış durumdadır. Her gün layık görüldüğü yeni ödüllerle daha yüksek akustik performans sunan ve yüksek enerji verimi getiren kompozit malzemelerin kullanımı artmaktadır. Geliştirme çalışmalarının bir diğer sonucu ise milyonlarca adet satılan "epylen", sıkıştırılmış talaş tozu-plastik kompozit malzemeden üretilen enerji tasarrufu fanlardır. Yeni görevimiz, uluslararası ticaret stratejisinden global ticaret stratejisine geçiş yaparak ebm-papst’ı başarıyla ikinci 50 yıla taşımak olacaktır.